Інтелектуальна система автоматичного розпізнавання номерних знаків із використанням методів глибокого навчання - Приступа, Ростислав; Паславський, Михайло (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
Робота присвячена розробці програми для автоматичної ідентифікації номерних знаків автомобілів. Основною метою роботи є створення програмного забезпечення, що забезпечує високу точність розпізнавання номерних знаків. Для досягнення цього використано мову програмування Python та бібліотеки OpenCV і Tesseract OCR. В процесі роботи було проаналізовано існуючі системи ідентифікації, обрано оптимальні технологічні рішення та реалізовано програму з інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом. Тестування показало високу ефективність та надійність розробленої системи.