Розроблення вебплатформи для управління читанням та персональних рекомендацій - Гринько, Олена; Мокрицька, Ольга (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
У роботі представлено розроблення вебплатформи «BookVista», яка поєднує функції управління процесом читання, детальної статистики, а також інтелектуальні системи рекомендацій і розпізнавання обкладинок. Застосунок дозволяє користувачам фіксувати прогрес читання та отримувати зведену статистику (графіки часу, жанрові переваги), використовуючи інтерактивні графіки. Ключові особливості включають застосування комп’ютерного зору (TensorFlow.js) для автоматичного розпізнавання обкладинок книг. Для формування персональних рекомендацій та виявлення індивідуальних патернів читання використано алгоритми кластерного аналізу (KMeans). Вебплатформа реалізована з використанням сучасного стеку технологій: React, TypeScript, Nest.js, PostgreSQL та TypeORM.