Розроблення веб-платформи для систематизації та ефективного управління корпораитвними даними в приватних компаніях - Кіндрат, Віталій; Думанський, Остап (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
У статті розглянуто математичну модель для просторового аналізу даних бізнес-активності, побудовану на основі алгоритму кластеризації DBSCAN та формули Гаверсина. Запропоновано підхід для виявлення областей із високою щільністю об’єктів та можливістю аналізувати ступінь насиченості певних районів. Проведено моделювання показало, що використання DBSCAN дає змогу створювати стійкі кластери навіть за нерівномірного розподілу точок.