Методи і засоби інкрементальної мутації потоку даних в архітектурі розподілених систем - Цимбалюк, Ігор (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
Описано принципи подання подій у розподілених системах, як суб’єктів управління станом із застосуванням структури направленого ациклічного графа та ймовірнісних фільтрів. Введено концепцію мета-мутацій для модифікації умов та властивостей середовища в якому відбувається транзит-повідомлень. Проведено оцінку ефективності порівняно з стандартними підходами до вирішення подібних завдань. Результати дослідження можна використати для створення систем з складною ієрархією прав доступу до інформації та керування даними з інтегрованими механізмами контролю версій та політик безпеки на рівні записів.