Локальна трирівнева IoT-система моніторингу мікроклімату із симуляцією сенсорних даних - Мельоха, Володимир; Карашецький, Володимир; Яркун, Володимир (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
У роботі представлено прототип трирівневої IoT-системи моніторингу мікроклімату для Smart Campus, реалізований на основі симуляції сенсорних даних. Архітектура включає периферійний, серверний і клієнтський рівні, що забезпечує автономність і масштабованість системи. Використання симульованих даних дозволило протестувати принципи збору, обробки та візуалізації показників без застосування фізичних сенсорів. Результати підтвердили ефективність симуляційного підходу та перспективність розробленої моделі для подальшого підключення реальних IoT-пристроїв у систему.