Система аналізу та оцінки популярності технологій і фреймворків - Клебан, Данило; Капран, Ігор (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
У роботі представлені результати дослідження популярності технологій шляхом аналізу даних із GitHub. Була розроблена система GitHub Trend Analyzer, яка використовує нові метрики – Star H-Index та Fork H-Index – для оцінки активності та актуальності фреймворків. На прикладі RPC фреймворків (gRPC, JSON-RPC, SOAP, Thrift, Dubbo) продемонстровано можливості системи, щодо порівняння рівня використання різних технологій.Отримані результати дають змогу об’єктивніше оцінювати тенденції розвитку програмного забезпечення.