Особливості архітектури та безпеки мобільних застосунків у сфері охорони здоров’я - Сало, Микола; Волинець, Євген (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
Здійснено опис специфіки проектування та розробки мобільних застосунків у сфері охорони здоров’я (mHealth). Проаналізовано ключові відмінності між комерційним програмним забезпеченням та медичними рішеннями класу SaMD. Основну увагу приділено питанням архітектури безпеки, дотриманню регуляторних норм (GDPR, HIPAA) та проблемам інтероперабельності даних. Результати аналізу можуть бути використані при створенні безпечних медичних інформаційних систем.