Інтелектуальна система покращення якості зображень з використанням тріангуляції області - Нечепуренко, Андрій; Опришко, Мар’ян; Бекас, Богдан; Паньків, Володимир (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
Розроблено інтелектуальну систему тріангуляції області, спрямовану на підвищення якості зображень шляхом адаптивної фільтрації. На відміну від класичних методів, що розмивають контури, та методів глибокого навчання, які використовують GPU, запропонована система використовує тріангуляцію Делоне для формування адаптивної геометричної сітки, яка зберігає контури об'єктів, відокремлюючи їх від шуму. У ході дослідження використано бібліотеки OpenCV та SciPy для геометричного моделювання, а також фреймворк joblib для паралельної оптимізації CPU-інтенсивних обчис лювальних етапів.