Застосування методів машинного навчання для розроблення системи попереджень про втрати лісового покриву Львівщини на основі супутникових знімків. - Пастернак, Степан; Часковський, Олег; Проць, Андрій (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
Опрацьована методика автоматизованої інтерпретації різночасових та різнопланових супутникових знімків з використанням новітніх методів дешифрування даних дистанційного знімання (Random Forest класифікація тощо). Для інтерпретації лісових ділянок використали найновіші технології наземного знімання (польова технологія ГІС „Field-Map”, ультразвуковий дальномір-висотомір VERTEX). Створена тематична карта груп порід на досліджувану територію та проаналізовано її точність, обчислену на основі різних даних, зокрема даних польових досліджень та електронних карт лісових насаджень ДП «Рава-Руське ЛГ».