Розроблення інтелектуальної системи моніторингу рівня шуму - Білоус, Тарас; Сторожук, Олександр (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
Робота присвячена розробці інтелектуальної системи моніторингу рівня шуму з метою полегшення фіксування понаднормового рівня шуму в місті. На основі аналізу сервісів, побудованих за допомогою IoT, розроблено систему автоматичного моніторингу шуму у місті, яка складається з мікроконтролера на базі плати Arduino Uno із датчиком звуку, хмарного сервісу Azure IoT та користувацького інтерфейсу у вигляді мобільного додатку для операційної системи Android. Розглянуто застосування технології Інтернет Речей (IoT) для покращення комфорту та безпеки життя людей.