Актуалізація даних у сховищах: інтеграція Change data capture (CDC) для керування видаленнями - Юринець, Роман; Пірко, Ігор (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2025)
Описано принципи реалізації технології для відстеження та оброблення змін даних у базах даних, що дає змогу ідентифікувати та реагувати на додавання, оновлення чи видалення записів. Здійснено порівняння ефективності CDC з іншими технологіями трекінгу змін в даних. Описано проблеми і виклики при інтеграції CDC у великомасштабні сховища даних.