Архітектура системи збору та аналізу логів у базах даних - Стиранець, Микола; Яркун, Володимир (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2025)
Запропоновано архітектуру, адаптовану для зниження навантаження на базу даних шляхом введення кількох компонентів на різних етапах життєвого циклу даних з акумуляційними властивостями та асинхронною передачею даних в БД. Виконано аналіз логів на предмет виявлення частоти та відсоткового складу типів помилок і ранжування їх за під’єднаними застосунками та токенами.