Метод аналізу креслень для виявлення контурів і шаблонів у графічних даних - Хомин, Максим; Сторожук, Олександр (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2025)
Представлено метод аналізу креслень за допомогою якого аналізуються графічні дані, створюються карти контурів та виявляються шаблони, що повторюються. Розглянуто методи пошуку мінімальних відстаней між кінцевими та початковими точками фігур для побудови ланцюгів елементів. Описано підхід до оброблення контурів та застосування корекцій для врахування допустимих похибок. Виявлення шаблонів здійснюється через порівняння віртуальних координат, що дає змогу автоматизувати і підвищити точність аналізу креслень.