Інтелектуальна система виявлення захворювання листя рослин - Підставський, Віталій; Пірко, Ігор (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
Розроблено та реалізовано інформаційну систему для розпізнавання основних видів хворіб листя рослин по їх зображеннях. Розглянуто існуючі методи та запропоновано метод цифрової обробки зображень для діагностики хворіб рослин за цифровими зображеннями листя у видимому спектрі, розроблено та реалізовано класифікатор для визначення виду хвороби листя.