Інтелектуальна система аналізу криміногенної ситуації - Лакуста, Андрій; Паславський, Михайло (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
В роботі досліджується взаємозв’язок кількості правопорушень та різних зовнішніх факторів (дня тижня або погодних умов). На підставі отриманих даних приведено графіки, які відображають найбільш небезпечний час доби, дні тижня та місяці в році, в які необхідно посилити поліцейський контроль на вулицях міста. На основі отриманих закономірностей розроблено модель машинного навчання для прогнозування рівня правопорушень, які враховують як історичні дані, так і різні зовнішні фактори.