Розроблення інформаційної системи аналізу передвісників землетрусів - Вороновський, Данило; Пірко, Ігор (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
Землетрус це раптове трясіння поверхні землі, що виникає внаслідок раптового вивільнення енергії. Надійне передбачення землетрусів має численні соціальні та інженерні переваги. Останнім часом експоненційно зростаючий об’єм сейсмічних даних призвів до розробки кількох алгоритмів автоматичного виявлення землетрусів за допомогою підходів машинного навчання. В даній роботі були використані різні алгоритми для виявлення землетрусів, такі як дерево рішень, класифікатор випадкового лісу, машина опорних векторів (Support Vector Machine), класифікатор K-найближчих сусідів (KNeighborsClassifier).