Математична модель для удосконалення методів розпізнавання обличчя в системі безпеки аутентифікації користувачів - Рибак, Лев-Володимир; Дендюк, Михайло (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
Здійснено опис загальних характеристик та проблематики систем аутентифікації на основі розпізнавання обличчя. Для покращення таких рішень побудовано математичну модель для розпізнавання обличчя на основі методу власної грані. Наведено покроковий опис її формулювання на основі вхідних даних. Результати цього аналізу можуть бути використані при створені інформаційних систем орієнтованих на захист приміщень або загальної аутентифікації користувачів.