Модель вибору відеокамер системи безпеки - Турчак, В. Р.; Овсяк, В. К.; Овсяк, О. В. (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
Розроблена модель пошуку та сортування відеокамер систем безпеки. В її основу закладені необхідні та достатні характеристики відеокамер, які забезпечують їх вибір в залежності від поставлених задач для систем безпеки. На підставі вимог користувача і технічних характеристик відеокамер формуються критерії їхнього відбору. Введено пріоритети критеріїв для вибору відеокамер систем безпеки. В моделі утворюється впорядкований список відеокамер, які відповідають заданим критеріям. Кожній відеокамері списку приписується неповторюваний індивідуальний номер. За важливістю критеріїв здійснюється ранжування відеокамер, кількість ітерацій якого залежить від кількості обраних критеріїв. Максимальна зміна позиції відеокамери списку визначається як відношення кількості відеокамер списку до номера пріоритету критерію.