Розроблення інформаційної системи управління логістикою фармацевтичного складу - Богіцой, Олексій; Паславський, Михайло (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
Одним з основних факторів розвитку фармацевтичного ринку є динамічне та ефективне функціонування оптової ланки в поставках фармацевтичної продукції. Це обумовлено тим, що ключовим проміжним зв’язком між виробниками і роздрібними структурами на цьому ринку виступають дистриб’юторські організації. Розвиток дистриб’юторського сегменту в системі товарообороту лікарських препаратів визначає рівні оптово-роздрібної торгівлі, що формує мережеву структуру поставок фармацевтичної продукції на споживчий ринок. Посилення конкуренції, перехід фармацевтичних виробників на систему прямої доставки препаратів для аптечних мереж, скорочення кількості регіональних оптичних компаній формують поставки лікарських препаратів і виробів медичного призначення, що стимулює необхідність участі в спеціалізації операторів ринку - фармацевтичних компаній на надання логістичних послуг. Тенденції розвитку системи товаропостачання фармацевтичної продукції в руслі трансформації системи оптової торгівлі актуалізують необхідність поглиблення науково-практичного аналізу умов, факторів і стратегій розширення логістичного функціонування в системі дистрибуції лікарських препаратів.