Розроблення фреймворку для автоматизованого тестування сайту “Розетка” з використанням TypeScript та Cypress - Дзямба, Дем’ян; Крошний, Ігор; Овсяк, Олександр (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
Розроблено фреймворк для автоматичного тестування сайту “Розетка” з використанням TypeScript та Cypress. У сучасному світі, де веб-сайти та веб-застосунки стають все більш складними та функціональними, надійність та якість їх роботи стають критичними. Саме тестування веб-сайтів відіграє важливу роль у забезпеченні коректності та стабільності роботи програмного забезпечення. Проте, тестування веб-сайтів може бути складною та ресурс-затратною задачею. Ручне тестування, яке виконується людиною, може бути повільним, незахищеним від помилок та вимагати значних зусиль. Тому, актуальність проблемної області автоматизованого тестування веб-сайтів є надзвичайно високою. Використання автоматизованих тестів дозволяє прискорити процес тестування, зменшити ймовірність помилок та забезпечити більш швидке виявлення дефектів.