Адаптивна рекомендаційна система для продажу товарів на онлайн платформах - Василів, Владислав; Сінкевич, Олексій (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
Здійснено аналіз загальних характеристик та проблематики систем управління товарними запасами в секторі електронної комерції. Визначено, що ключовою перешкодою для малих та мікропідприємств є висока вартість, фінансове навантаження та складність впровадження існуючих комплексних ERP- та CRM-рішень. Для покращення таких рішень та надання доступного інструменту розроблено адаптивний рекомендаційний алгоритм для прогнозування обсягів дозамовлення товарів. Побудована система базується на автоматичному виборі найбільш релевантної математичної моделі (Prophet, SARIMA або LSTM) залежно від обсягу доступних історичних даних для кожної окремої товарної позиції.