Інтелектуальна система класифікації побутових відходів методами глибокого навчання - Критчак, Віталій; Пірко, Ігор (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
Розроблено та реалізовано інтелектуальну систему класифікації побутових відходів за методами глибокого навчання. Проект включає огляд літератури, аналіз існуючих систем, а також створення математичної та програмної моделей. Система використовує згорткові нейронні мережі для точного розпізнавання різних класів відходів на зображеннях. У результаті дослідження була досягнута висока точність класифікації, що підтверджено тестуванням моделі. Проект має практичне значення для покращення процесів розумного управління відходами.