Функціональна структуризація монолітних інформаційних систем для забезпечення оптимізованого синтезу процесу їх автоматизованого тестування - Кухар, Віктор; Шабатура, Юрій (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
У роботі запропоновано оригінальний підхід до виділення функціональної архітектури монолітних інформаційних систем із метою підвищення ефективності планування і проведення процесів їх автоматизованого тестування. В основі підходу лежить метод визначення функціональної архітектури на основі аналізу залежностей між компонентами системи та оцінювання їх функціональної когерентності. Отримані результати сприяють оптимізації процесу тестування інформаційних систем, зменшенню надлишковості процедур перевірок і створюють основу для подальшої трансформації монолітних систем у модульні архітектури.