Інтелектуальний асистент для автоматизації контент-маркетингу - Пронько, Ігор; Овсяк, Олександр (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
У роботі розглянуто підхід до створення інтелектуального асистента, призначеного для автоматизації процесів контент-маркетингу за допомогою сучасних методів обробки природної мови (NLP), машинного навчання та генеративних моделей штучного інтелекту. Запропонована система поєднує семантичний аналіз контенту, кластеризацію цільової аудиторії, автоматичну генерацію текстів і динамічну оптимізацію ефективності публікацій. Розроблений асистент дозволяє скоротити витрати часу на створення матеріалів, підвищити релевантність і персоналізацію контенту, а також забезпечити гнучку адаптацію до змін ринкових тенденцій.