Автоматизація оцінювання якості 3D-моделей за допомогою нейронних мереж: підвищення об’єктивності та ефективності роботи викладача - Прусак, Юрій; ГісcовськаНаталя (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
В умовах війни в Україні підвищення ефективності викладання 3D-моделювання для студентів Комп’ютерних наук є критичним, що вирішується шляхом автоматизації оцінювання за допомогою нейронних мереж. Цей підхід усуває суб’єктивність і трудомісткість ручної перевірки, зосереджуючись на строгих технічних стандартах 3D-моделей (топологія, UV-розгортки, оптимізація). Спеціалізовані архітектури нейромереж ідентифікують та локалізують артефакти, надаючи миттєвий, конструктивний зворотний зв’язок і забезпечуючи об’єктивність оцінювання. Таким чином, викладач звільняється від рутинної технічної перевірки, концентруючись на концептуальних та дизайнерських аспектах роботи.