Порівняння одноетапних та двоетапних моделей комп’ютерного зору для автоматизованого обліку водних біоресурсів - Служала, Олег; Овсяк, Олександр (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
Здійснено порівняння підходів візуального розпізнання. Було порівняно два основні підходи для аналізу зображення та виявлено їхні переваги та недоліки. Результати цього дослідження можуть бути використані при створенні інформаційних систем, орієнтованих на візуальний аналіз біоресурсів.