Розпізнавання тварин у природних середовищах методами глибокого навчання - Кухар, Андрій; Думанський, Остап (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
В роботі досліджено методи розпізнавання тварин у природних середовищах із використанням технологій глибокого навчання. Проект охоплює огляд літератури з теми, аналіз існуючих інформаційних систем та розробку програмної моделі. Основним об’єктом дослідження є набір зображень тварин, що використовуються для навчання моделі. Розроблено інформаційну систему, яка здатна ідентифікувати тварин на основі їх зображень. Вона демонструє високу точність розпізнавання, що підтверджується успішними результатами тестування.