Прогнозування динаміки продажів супермаркету за допомогою алгоритмів машинного навчання - Рудниченко, Олександр; Паславський, Михайло (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
В роботі розроблено інтелектуальну систему прогнозування динаміки продажів у супермаркетах на основі алгоритмів машинного навчання. У ній досліджуються сучасні підходи до прогнозування у роздрібній торгівлі, аналізується ринок та цільова аудиторія українських підприємств. Розроблено структуру моделі та архітектуру системи, яка враховує сезонність, маркетингові акції та поведінку споживачів. Проект має на меті підвищити точність та адаптивність прогнозів, що дозволить оптимізувати запаси, зменшити втрати та покращити управлінські процеси у торгівлі.