Інформаційна технологія опрацювання графічних зображень. Модель колажів інформаційних технологій опрацювання графічних зображень - Кордюк, Р. І.; Овсяк, В. К. (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
Робота презентує розроблену інноваційну технологію для опрацювання графічних зображень та формування колажів, засновану на унікальній концепції дерева моделі колажів зображень. Проведено детальний аналіз та порівняння веб-редакторів [1, 2, 3], що висвітлює переваги використання Fabric JS [4], Angular [5] і TypeScript завдяки їхнім відмінним характеристикам та можливостям. Концепція моделі дерева демонструє, що кожен її елемент є незалежним, але при цьому може взаємодіяти в складній структурі, відкриваючи нові перспективи для розвитку та інтеграції системи. Представлена технологія може стати значущим інструментом для різноманітних інтернет-платформ у галузі графічного дизайну та обробки зображень.