Розроблення вебплатформи для автоматизованого планування маршрутів подорожей із використанням штучного інтелекту - Калитин, Ольга; Мокрицька, Ольга (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
У роботі представлено розроблення інтелектуального вебзастосунку TripTailor, призначеного для персоналізованого планування маршрутів подорожей із використанням штучного інтелекту. Система поєднує можливості AI-генерації маршрутів, інтерактивної карти, а також тревел-щоденника для збереження власних вражень і медіа-матеріалів. Застосунок реалізовано із використанням сучасного вебстека: React [1] i TypeScript [2] для фронтенду, Node.js [3] (NestJS [8]) для бекенду, MongoDB [9] для зберігання даних. Інтеграція з OpenAI GPT-4 API [4] забезпечує автоматичне створення та пояснення маршрутів, а Mapbox[5]/Leaflet [6] відповідає за візуалізацію подорожей на карті.