Інтелектуальна система тематичного підбору літератури з використанням ChatGPT - Калашник, Максим; Карашецький, Володимир (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
Розроблено інтелектуальну систему для персоналізованого підбору літератури з використанням чат-бота зі штучним інтелектом ChatGPT. Для досягнення даної мети створено інтуїтивний інтерфейс системи, що дозволяє користувачам отримувати рекомендації книг на основі їхніх уподобань та запитів. У ході розробки реалізовано систему автентифікації користувачів, персоналізовані профілі, історію пошуку та список бажань. Для розробки використано фреймворк Next.js з TypeScript, стилізацію Tailwind CSS та інтеграцію з API OpenAI для генерації рекомендацій. Система підтримує мультимовність (українську та англійську мову) та адаптивну темну тему.