Застосування мультифрактального аналізу для виявлення порушення цілісності кісткової тканини - Яцина, Квітослава-Ольга; Соколовський, Ярослав (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
Досліджено застосування мультифрактального аналізу для автоматизованої диференціації інтактної та травмованої кісткової тканини на рентгенографічних зображеннях шляхом обчислення узагальнених фрактальних розмірностей та побудови класифікаційної моделі на основі виявлених спектральних характеристик. Встановлено, що параметри великомасштабної структурної організації демонструють найвищу дискримінантну здатність класифікації, що підтверджує перспективність методу для створення допо міжних систем ренгенологічної діагностики порушень цілісності скелета.