Розроблення інтелектуального веб-застосунку управління завданнями на основі Java Spring Boot - Басішин, Марта-Діана; Мокрицька, Ольга (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
У роботі розглянуто створення веб-застосунку ToDo List на основі фреймворку Spring Boot із впровадженням елементів інтелектуального аналізу логів. Показано архітектуру системи за моделлю MVC, механізми захисту користувацьких даних із використанням Spring Security та можливості розширення системи за рахунок модулів аналітики. Запропоновано концепцію інтелектуального моніторингу журналів подій на основі карти Кохонена (Self Organizing Map, SOM), яка дозволяє виявляти аномальні шаблони поведінки в роботі застосунку. Визначено, що поєднання архітектурної гнучкості Spring Boot і алгоритмів штучного інтелекту забезпечує високу надійність і масштабованість застосунку.