Бізнес-орієнтована платформа для транзакцій між крипто та фіатними валютами - Лютий, Назарій; Думанський, Остап (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
У статті досліджується концепція створення бізнес-орієнтованої платформи для транзакцій між криптовалютами та фіатними валютами. Розкрито проблеми існуючих сервісів обміну, які характеризуються високими комісіями, обмеженою інтеграцією з банківськими системами та недостатньою прозорістю бухгалтерського обліку. Запропоновано архітектурну модель, що базується на мікросервісному підході та включає механізми забезпечення безпеки, інструменти ризик-менеджменту та алгоритмічне про гнозування. Показано, що така платформа може знизити транзакційні витрати, підвищити ефективність фінансового менеджменту та стати основою для подальшої інтеграції цифрових активів у традиційну економіку.