Проєктування та оптимізація мережевої архітектури в установах публічного сервісу - Тимчак, Юрій; Крошний, Ігор (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2026)
У дослідженні розглянуто основні вимоги сучасних мереж публічного сервісу з точки зору забезпечення відмовостійкості та ефективності маршрутизації. Проаналізовано роботу протоколу EIGRP, зокрема принципи формування та оцінки метрик маршрутизаторами. Для підтвердження ефективності протоколу проведено симуляцію передачі пакетів даних у мережевому середовищі, що дозволило наочно оцінити адаптивність маршрутизації та здатність мережі підтримувати безперервну роботу в умовах змін топології та навантаження.