Інтелектуальна система синтезу текстів - Хороз, Андрій; Яцишин, Світлана (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
Розроблено систему перетворення текстової інформації в мовлення за допомогою нейронних мереж [1] з метою полегшення та пришвидшення сприйняття даних та здатності компактного збереження інформації. Створено веб-застосунок на основі архітектури “клієнт-сервер”, який дає можливість генерації з тексту аудіо файлу. Кінцевим користувачем розробленої системи є будь-який користувач, що бажає перетворити інформацію з одного формату в інший.