Інформаційна система аналізу результатів баскетбольних матчів - Пришляк, Богдан; Нечепуренко, Андрій (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2025)
Представлено модель на основі даних для аналізу результатів баскетбольних матчів НБА з використанням методів машинного навчання. Модель ґрунтується на математичній формалізації статистичних показників баскетболу, зосереджуючись на індексі ефективності команди, який враховує як індивідуальні, так і порівняльні показники ефективності. Прогнози робляться шляхом обчислення розширених індексів для команд-суперників, а функція виграшу визначається на основі їхніх відносних значень. Модель використовує навчальні набори даних з п’яти сезонів НБА (2018/2019–2022/2023).