Розроблення інформаційної системи медичного страхування пацієнтів - Кицара, Святослав; Пірко, Ігор (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2025)
В даній роботі використано мову програмування Python та ряд бібліотек, таких як Pandas, Seaborn та Scikit-Learn для аналізу та моделювання даних щодо медичного страхування. Робота містить в себе імпорт та обробку даних, візуалізацію розподілу ознак, побудову графіків впливу різних факторів на вартість страхування, а також створення та оцінку моделі лінійної регресії для передбачення медичних витрат. Проведено широкий аналіз залежності між різними ознаками та вартістю страхування, що дає змогу краще розуміти фактори, які впливають на ціни медичного страхування.