Інноваційні підходи до розробки алгоритмів машинного навчання для оброблення даних у реальному часі в системах Big Data - Паньків, Володимир; Сторожук, Олександр; Гіссовська, Наталія (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2025)
У статті розглядаються сучасні інноваційні підходи до розробки алгоритмів машинного навчання для оброблення даних у реальному часі в системах Big Data. Проаналізовано основні проблеми масштабування, продуктивності та складності алгоритмів машинного навчання. Запропоновано нові методи та архітектури, які сприяють ефективній обробці даних у реальному часі, зокрема потокове навчання, розподілені обчислення та використання гібридних моделей. Результати дослідження можуть бути застосовані у сферах фінансів, телекомунікацій, охорони здоров’я та інших галузях, де важлива швидка та точна обробка великих обсягів інформації.