Розроблення інтелектуальної системи виявлення завищених цін на основі аналізу тендерів на Prozorro - Іваніцький, Володимир; Крошний, Ігор (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2025)
У рамках дослідження розроблено інтелектуальну систему для виявлення завищених цін на основі аналізу тендерів Prozorro з використанням.NET та OpenAI API з впровадженням штучного інтелекту. Представлена система дає змогу ідентифікувати випадки завищення цін, що сприяє підвищенню ефективності державних закупівель та зменшенню корупційних ризиків. Система є гнучкою, що з легкістю дає змогу в майбутньому додавати нові модулі та оптимізувати існуючі для кожної групи товарів.