Розроблення інформаційно-аналітичної системи прогнозу цін на комп’ютерну техніку - Іванов, Максим; Пірко, Ігор (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
В роботі представлено систему прогнозування цін на ноутбуки за допомогою методів машинного навчання. Для аналізу використано методи прогнозування машинного навчання Support Vector Machine, KNN, Decision Tree, Random Forest. Розроблено інформаційно-аналітичну систему, в якій ціна є залежною змінною, що формується на основі таких факторів як модель ноутбука та його конфігурація.