Інтелектуальна система моніторингу, керування та автоматизації технологічних процесів засобами інтернету речей на прикладі системи «Розумний будинок» - Бовгиря, Олександр; Овсяк, Олександр (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
Створено інтелектуальну систему моніторингу та автоматизації технологічних процесів засобами інтернет речей з метою полегшення та оптимізації управління технологічними та побутовими процесами у розумних будинках та схожих сценаріях застосування. Розроблено комплекс технологічних рішень, включаючи системи управління протоколами передачі даних між пристроями IoT різних виробників, систему для побудови алгоритмів автоматичного керування пристроями за допомогою функціональних блоків. Створено сервіс для адаптації протоколів, сервіс для обробки потоків даних, API для конфігурування системи та користувацький інтерфейс, що дозволяє підключати та налаштовувати пристрої та протоколи обміну даними, конфігурувати систему управління шляхом побудови алгоритму управління з використанням графічного дизайнеру. Результати дослідження та розробки можуть бути використані в інформаційних технологіях для побудови системи автоматизації різноманітних технологічних процесів.