Алгоритм генерації лабіринтів на основі моделі Амарі - Флис, Тетяна; Капран, Ігор (Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології, 2023)
у даній роботі було проведено огляд та аналіз алгоритмів генерації лабіринтів, їхні особливості, переваги та недоліки. Визначені та проаналізовані основні інформаційні та програмні засоби необхідні для реалізації завдання. Досліджені параметри моделі Амарі, які впливають на процес генерації лабіринтів. Розроблений унікальний алгоритм генерації лабіринтів з використанням моделі Амарі. В основі даного алгоритму лежать теоретико-практичні знання з обчислювальної нейробіології.